Stressed out.

Al een paar dagen ben ik ontzettend zenuwachtig. Ik slaap erg slecht, en het is druk in mijn hoofd. Ik voel me lichamelijk niet lekker en ben onrustig. Waarom? Omdat ik een -voor mij- drukke week tegemoet ga. In een normale week wisselen werk- therapie en rustdagen elkaar af. Zo functioneer ik het beste. Deze week heb ik elke dag wat en moet ik met de trein van hot naar her.

Morgen is het meest spannend. Ik ga kijken voor een ander huisje. That’s a big thing, want in mijn huidige huis (lees: hok) functioneer ik voor geen meter. Ik voel me er onveilig, angstig en niet op m’n gemak. Omdat altijd in paniek zijn als je thuis bent of als het naar huis gaan moment er aan zit te komen niet te doen is, verblijf ik al een tijd bij een goede vriend. Hartstikke fijn dat dat kan, maar het is geen goede permanente oplossing, het kost extra geld doordat ik veel met de trein moet en daarnaast verlang ik naar een eigen plekje waar ik me veilig voel.
Ik speur dagelijks allerlei website’s af naar andere woonruimte, maar kom vaak niet in aanmerking omdat ik met mijn Wajong te weinig inkomsten heb. Dat ik morgen dan eindelijk een bezichtiging heb weten te plannen is dus best wel wat, maar het maakt me behoorlijk zenuwachtig.
 *
Verder moet er deze week gewoon gewerkt worden, moet ik naar de tandarts ruim twee uur reizen verderop (ook zo’n eng iets), is er Koninginnedag – die ik al wel veel rustiger door ga brengen dan het normaal jaarlijkse Amsterdam, moet er geklust worden bij het zusje.. al 100 keer heb ik in mijn hoofd een schema gemaakt met hoe dat allemaal moet, waar ik wanneer slaap en eet, hoe laat ik dan op moet, welke treinen ik moet hebben en hoe ik toch tussendoor rustmomenten kan pakken om niet keihard onderuit te gaan.
*
Een week die voor vele normaal zal zijn, maar hier gaan alle alarmbellen rinkelen. Ik heb het weekschema op papier gezet, zodat ik overzicht heb. Maar loslaten doet het me niet.
*
Ik hoop ontzettend dat dat huisje morgen iets is, dat zal veel rust geven. Een eigen plek waar ik me goed voel. Niet meer met je tas vol kleding en je tandenborstel van hot naar her hoeven reizen, en weer op bezoek gaan bij vrienden voor de gezelligheid, niet omdat ze voor oppas hoeven spelen. Jullie gaan het horen. Duimen jullie?

 *

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s