Stille tranen.

Ik voel het prikken. Ik voel mijn ogen waterig worden. Zou het dan toch? Ja hoor: een voorzichtige traan biggelt over mijn wang naar beneden. Mijn ogen worden wateriger. Laat maar komen.. en daar komen langzaam iets meer tranen. Niet veel, maar het is iets. Zonder gesnik, zonder het naar adem hoeven happen, maar heel rustig. Stille tranen.
*
Thank God. Ik huil.
*
Ik heb sinds ik aan bepaalde anti-depressiva zit (Prozac – nu een week of 6), niet meer kunnen huilen. Heerlijk toch, denk je misschien. Nee. Mijn achtbaan aan emoties voel ik nog steeds, die worden niet onderdrukt door die pillen. Mijn depressieve stemming voel ik ook maar al te goed. Maar ik kon het niet meer uiten. Normaliter huil ik best gemakkelijk, maar nu lukte het gewoon niet. Hoe bang, boos, verdrietig of eenzaam ik ook was. Toen Maaike Ouboter gister optrad bij Serious Request, en het nummer ‘Dat Ik Je Mis’ zong, brak ik dan toch.
*
Laat me los
Ik moet nu alleen
En houd me vast als het nodig is
In gedachten en ik zoek je
In alles om me heen
Maar al denk ik soms
Dat het zo beter is
Kan ik het niet helpen
Dat ik je soms mis.
*
Ik kan me zo vinden in deze tekst. Ik neem door mijn depressie afstand van de mensen die me juist het meest dierbaar zijn. Ik trek me terug onder mijn steen, en kom de dagen eenzaam en alleen door, meestal in bed. Wat doe je jezelf aan, vraag je je misschien af. Is het juist niet fijn om contact met je dierbaren te hebben als je je zo rot voelt? Nee. Wat Maaike ook zegt: Ik moet nu alleen. Het kost teveel energie om met iedereen te blijven whatsappen, en gezellig te doen. Het is dan vaak alles of niets: of ik ben opmerkelijk veel online, of ik sluit me voor alle mogelijke kanalen af en ben voor anderen onbereikbaar.
*******
Een depressie in combinatie met borderline: het blijft een killer. Het haalt niet het beste in me naar boven. Maar ik kan gewoonweg even niet anders.
*
Ondertussen weer een voorzichtige traan over mijn wang. Zou dit weer een begin zijn naar een weg naar boven?
********
*
Hier het nummer ‘Dat Ik Je Mis’:
*
*
Advertenties

3 gedachtes over “Stille tranen.

  1. christinezegt zegt:

    Och poppie toch, wat een gevecht is het weer. Maar wat fijn dat er toch wat tranen kwamen! Ik slik zelf ook Prozac maar herken niet wat je zegt, jammer dat het bij jou wel is! Ik heb alleen ENORM last van restless legs. Ik zit nu een half uurtje stil en trappel alweer als een wild paard. Ik vind je prachtig, goed bezig ook dat je maandag naar Hilversum al ging! Ik hoop tot snel xxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s