2014: focus op het positieve!

En toen was het 2014.. een nieuw jaar. Geen 2013 meer. Ik ben zo opgelucht, dat kun je je niet voorstellen.
*
Teneerste wens ik jullie -mijn trouwe lezers waar ik heel blij mee ben-, een super goed, gelukkig, liefdevol en gezond nieuwjaar. Dat alle mooie wensen maar uit mogen komen, en doelen behaald mogen worden.
*
Wat ik in mijn laatste blog al schreef; ik doe niet aan goede voornemens. Maar eigenlijk ben ik daar een beetje op terug gekomen. Ik had vorig jaar van die stomme voornemens als dat ik mijn oude gewicht van 55 kilo weer wilde wegen, terwijl ik nu tegen de 70 aanzit. (combinatie medicatie die je stofwisseling verandert, onregelmatig eten (stemmingsgerelateerd) en veel op bed liggen en dus weinig bewegen is niet goed voor de lijn). Of dat ik mijn dagboek bij zou houden. Of mensen vaker zou vertellen dat ik van ze houd. Geen van alle is gelukt. Puur omdat ik dat lijstje maakte, en er pas gisteren weer naar keek. Ik stelde ook wat doelen op. Dat mijn therapie bijvoorbeeld gestopt zou zijn, dat ik alleen nog af en toe een gesprek zou hebben met mijn psych. Ik stelde ook als doel dat ik medicijnvrij zou zijn. Daarom stopte ik in januari impulsief cold turkey met mijn medicatie, en als je mijn vorige blog hebt gelezen, weet je dat dat niet goed uitpakte en resulteerde in een opname.
*
Dit jaar pak ik het anders aan. Doelen als geen therapie en geen medicijnen meer stel ik niet. Het kan gewoon (nog) niet, ik ben nog niet klaar, en heb nog veel te leren. Dit jaar sta ik daar ook meer open voor, deels door een stukje acceptatie. In april of mei begin ik met therapie bij een gespecialiseerde borderline-kliniek, en heb er vertrouwen in dat dat goed voor mij gaat zijn, en dat ik daar op mijn plek zal zijn. De anti-depressiva die ik eind oktober tijdens mijn laatste opname voorgeschreven kreeg, lijkt nu langzaam aan te slaan, dus ook dat moet ik maar accepteren, en niet van mezelf verlangen dat ik het zonder medicatie moet doen, als het een manier is die op dit moment helpend kan zijn.
*
Wat ik dit jaar wel wil gaan doen, in tegenstelling tot vorig jaar; de mooie momenten vastleggen. Meer foto’s maken. Vorig jaar heb ik misschien 50 foto’s gemaakt, waarvan ik de helft ook alweer gedelte heb. Ik heb weinig tastbaar bewijs van de mooie dagen, en dat vind ik jammer. Mooie momenten met vrienden, een goed gelukte maaltijd, een fijn feestje: ik ga ze dit jaar allemaal vastleggen. Zodat ik zodra ik weer in een depressie beland, iets heb om naar terug te kijken, wetende dat er ook goede momenten zijn geweest, en ook weer zullen komen. Wie weet maak ik er aan het einde van het jaar dan wel een anti-depressie/geluksmomentjes fotoboek van. Als houvast. Ik vind het een mooi voornemen dat zeker haalbaar moet zijn. Ik heb er nu al zin in, en begin er vanavond mee op mijn favoriete feest Awakenings. Gisteren heb ik geen feestje gevierd, maar vandaag ga ik dat wel doen: alle narigheid van 2013 van me af dansen en alle goeds voor 2014 verwelkomen.
*
Ik wil mijn dierbaren ook meer duidelijk maken dat ik knettergek op ze ben, en veel van ze houd. Ik heb met weinig familieleden contact, en ook mijn vriendengroep is niet heel uitgebreid, maar de mensen die er zijn zijn me zo dierbaar, ik ben zo dankbaar.. dat mag best af en toe gezegd worden vind ik. Liefde mag geuit worden! Ik kreeg gisteravond ook een paar ‘ik hou van je’ berichtjes uit soms onverwachte hoek, omdat die mensen het ook nooit zeggen.. het voelde zo fijn. Dankbaar ben ik, ontzettend dankbaar. Dat mensen ondanks mijn buien en acties bij me blijven, vind ik heel bijzonder.
*
Verder zie ik wel wat 2014 mij gaat brengen. Ik weet dat het een deels depressief jaar zal worden, omdat dit nou eenmaal mijn stoornis is, en het al 11 jaar zo gaat, maar ik ga me echt, echt, echt proberen te focussen op het positieve. Aan het eind van dit jaar wil ik kunnen zeggen dat ik heb gevochten, heb gestreden, heb gevloekt, heb gehuild, met deuren heb geslagen, maar dat het me verder heeft gebracht, dat het een beter jaar was dan hiervoor.
*
Oh, en geen opnames graag dit jaar 😉
*
Maak er wat van dit jaar. HAPPY NEW YEAR!
*

Advertenties

3 gedachtes over “2014: focus op het positieve!

 1. Rianne zegt:

  Ik volg je op Twitter en ik reageer niet vaak (maar lees wel alles), maar dit keer wil ik daar toch even tijd voor maken. Ik wil even zeggen dat ik het echt ontzettend dapper vind dat je jouw verhaal wilt delen met mensen en dat je, ondanks al je tegenslagen, doorzet. Ik wens je echt het allerbeste voor 2014! Ik hoop dat het een heel erg mooi jaar voor je gaat worden.

  Liefs,
  Rianne

 2. eddydibbink zegt:

  Je hebt het enige goede voornemen dat iedereen zou moeten doen: vier je overwinningen, als je daarmee niet andermans verlies viert.
  Ik kijk nu al uit naar al die selfies waar je breed lachend op staat! En naar eindelijk die persoonlijke ontmoeting 😉
  Kleine stapjes, de kans dat je dan struikelt is dan erg klein 🙂
  Een fijn 2014!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s