Dat hoofd van mij.

Borderline is voor mij me voelen alsof de hele wereld tegen me is, ook al heb ik berichtjes in mijn inbox die mij vertellen dat ik niet alleen ben. Borderline is me onbegrepen voelen, ook al begrijp ik mezelf vaak nog niet eens. Borderline is ook om iets heel kleins al ontzettend boos of verdrietig kunnen worden en dat dan afreageer op mijn omgeving. Borderline is eenzaam zijn, ook al ben ik onder de mensen. Borderline is lachen, terwijl ik van binnen heel hard huil. Borderline is mensen afstoten die dichtbij proberen te komen, omdat ik dat eng vind en dan maar liever alleen ben. Borderline is dingen doen en er later pas over nadenken. Borderline is dingen zeggen die je eigenlijk beter voor je kunt houden. Borderline is jezelf pijn doen terwijl je eigenlijk zou moeten praten. Borderline is het ene moment nog staan springen van blijdschap en het volgende moment huilen van verdriet.
*
Borderline is moeilijk. Althans, ik vind het moeilijk. Er zijn periodes dat ik er redelijk mee kan leven, maar ook periodes dat ik mezelf op een dag wel vijftig keer tegen kom en van de ene stemming naar de andere schiet zonder aanleiding of een aanleiding die het vernoemen niet waard is, zo klein. Godzijdank slaat mijn anti-depressiva eindelijk aan na op de hoogst mogelijke dosis gezet te zijn, en verdwijnt de depressie wat meer naar de achtergrond. Maar oh oh wat komt de borderline dan weer naar boven. Het is en blijft vechten.
*
Toch ga ik vooruit. Mensen merken het op. Ik ben assertiever, ondernemender en spontaner. Ik sta veel positiever in het leven, op de rotdagen na. Dus het gaat wel degelijk beter. Maar waarom voel ik dat dan vaak niet? Het schijnt zo te zijn dat je omgeving het eerder ziet dat het beter gaat dan jij zelf. Ik hoop dat ik het ook gauw ga inzien. Want ik vind het niet leuk meer, dat hoofd van mij.

Advertenties

2 gedachtes over “Dat hoofd van mij.

 1. Jans zegt:

  Lieve schat,

  Zoals altijd, heel goed geschreven.
  Je bent zeker niet alleen, er zijn zoveel mensen die van je houden en daar ben ik een van.
  Dat is ook zo gek niet, wie jou kent kan niet anders dan van jou houden.
  Je bent lief, goed, sociaal, een vechter en voor mij een SUPER KANJER.
  Ben trots dat ik zo’n lieve kleindochter heb.

  Veel liefs van je Omaatje.

 2. lineke zegt:

  Wow….. Ik ga momenteel kapot door mijn eigen kop, ook bordeline. Ik was op zoek naar een stukje wat mij verder kon helpen omdat ik het bijna niet meer trek. Wat verschrikkelijk moeilijk wat je ervaart maar ik ben zo blij met dit stukje tekst. Ik ben niet alleen er zijn mensen die me wel begrijpen. Ik ga mijn man dit laten lezen. Dankjewel voor je blog en heeeeeel veel sterkte!
  Groetjes lineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s