Alles of niets.

Net als veel andere dingen is bloggen niet iets wat ik het hele jaar door volhoud. Vol enthousiasme beginnen, een paar weken of maanden lang alles wat je voelt, denkt of meemaakt verwerken in blogs en ineens is het weer stil. Zo gaan veel dingen in mijn leven. Werk, studie, vrienden, dates, interesses: ik kan er heel enthousiast aan beginnen om er vervolgens plotseling weer een eind aan te maken. Voor iemand met borderline is dit niet vreemd. Maar vreemd of niet; het is een trekje dat mij stoort. Ik vind het zelfs wat kinderachtig. Als je aan iets begint moet je het afmaken ook, denk ik dan. Maar mijn gedrag is soms anders. Het is niet dat ik het niet probeer: vaak ga ik juist tot het uiterste, maar daarna is het toch echt op. En dan ben ik bikkelhard. Of een angsthaas. Het resultaat is dat ik me terugtrek en niets meer met hetgeen te maken wil hebben. Zo ook anderhalve week geleden.
*
Anderhalve week geleden beëindigde ik een jarenlange vriendschap waarvan ik dacht dat deze heel goed was. Toen ik stukje bij beetje doorkreeg dat het voor mij helemaal niet goed was, heb ik me teruggetrokken en al het contact verbroken. Voor mij is dat zinnetje “als je aan iets begint moet je het afmaken ook” dan niet meer van toepassing: het moet wel van twee kanten komen in dit geval. Waar ik meestal impulsief handel, heb ik nu eerst met professionals besproken wat ik met de situatie aan moest. Dat er iets moest gebeuren was duidelijk, want de situatie maakte normaal functioneren voor mij haast onmogelijk. Toch kwam het voor mijn omgeving als onverwacht en werd ik als impulsief aangezien. Wellicht heb ik de keuze snel gemaakt en is dat wat impulsief, maar dat ik het eerst bespreek met mensen die er verstand van hebben zegt voor mij al heel wat, namelijk dat ik er wel degelijk over nagedacht heb. Ondanks mijn hardheid voelt het gat waarin je beland een beetje als rouwen. Het is toch een verlies en daar is tijd voor nodig om dat een plekje te geven.
*
Aan dingen beginnen en het vol blijven houden: ik vind het niet gemakkelijk. Ik ga om te beginnen weer een poging wagen met dit blog. Wel weer een beetje met een nieuw begin: namelijk met een nieuwe lay-out. De behoefte aan een ‘nieuwe start’ haal je er niet zo gemakkelijk uit. Tot gauw!

Advertenties

2 gedachtes over “Alles of niets.

 1. Gijs zegt:

  Ik weet, omdat ik je wel goed ken, dat het een wel overwogen beslissing is geweest welke niet over 1 nacht ijs is gegaan, maar eerder enkele maanden van praten, constateren en praten en ..
  In mijn ogen ben je wel degelijk een vechter, zie maar naar het resultaat zoals je nu door en in het leven staat, t.o.v. 2 jaar terug.
  Je weet het he:
  when the lord closes a door … somewhere he opens a window

 2. lineke zegt:

  Hey, ik heb je blog weer gelezen, ik ken het maar al te goed. Ik bak taarten, haak, en knutsel, totdat iemand een wensenlijstje heeft, iemand wil een baret die gehaakt is ‘en als het bevalt wel meer kleuren’ dan sla ik dicht, denk het niet te kunnen, verlies het plezier, maar waar ik aan begonnen ben…. Bedankt voor je blog het geeft me kracht dat ik niet de enigste ben! Echt bedankt x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s