Look who’s back!

Lange tijd was het hier stil. Heel stil. Tientallen excuses zijn er te bedenken waarom dat zo is, maar het komt neer op dat ik het met periodes moeilijk vind om een blog te typen over mijn problematiek. Soms ben je namelijk wel even uitgepraat. Of omdat ik mezelf heb genesteld onder mijn steen, of omdat ik in therapie al zoveel praat of zo hard aan het werk ben dat een blog er even niet bij kan.

Definitief stoppen was nooit mijn plan. Het gaat alleen met ups en downs: het lijkt potdikkie borderline wel šŸ˜‰ –Ā Langzaamaan begin ik qua bloggen weer een up te voelen. Ergens mis ik het. Ik vind het leuk om dingen te vertellen en uit te leggen, niet alleen voor jou als lezer, maar ook voor mezelf omdat ik me zo in een positie zet die me dwingt om ook positiviteit te zien, aangezien ik altijd een positieve draai probeer te geven aan het onderwerp waar ik over vertel. Hoe negatief het onderwerp misschien ook is. Heb ik dan een bord voor mā€™n kop? Nee, ik denk het niet. Ik wil alleen voorkomen dat ik in de slachtoffer rol ga zitten en daardoor in een neerwaartse spiraal mezelf naar beneden haal. Daar heeft niemand iets aan, ook jij als lezer niet want jij wordt ook beĆÆnvloed door wat je leest.

Goed. Ik ben dus weer een soort van terug. Ik ben sinds mijn laatste blog weer een stuk gegroeid! Ik heb onlangs mijn eerste jaar schematherapie voltooid en ben nu bezig met het tweede en laatste jaar. Ik voel nog overduidelijk mijn borderline maar ik leer steeds meer om er mee om te gaan en me niet meer zo te laten meeslepen door mijn emoties. Lukt niet altijd hoor, ik zit nu bijvoorbeeld weer in een periode dat ik veel huil, enorm overprikkeld ben, snel chagrijnig, verdrietig, angstig, geĆÆrriteerd, boos, en de depressieve gevoelens kloppen ook weer aan. Voor alsnog kan ik het echter handelen en dat is een groot geschenk. Of geschenk.. ik werk er hard voor en het is fijn om te merken dat dat niet voor niets is.

Hoe zweverig bovenstaande alinea misschien ook overkomt, ik denk dat er wel dingen zijn die ik hier weer kan gaan delen. Borderline betekent voor mij dagelijkse strijd. Nog steeds. Ook mijn andere diagnoses gooien vaak roet in het eten, maar ik heb in het begin al bewust de keuze gemaakt om op mijn blog de nadruk te laten liggen op borderline en depressie, om het op deze manier overzichtelijk te houden. Dus.. komende tijd weer borderline- en depressie gerelateerde blogs! Zijn er nog onderwerpen waar jij als lezer meer over wil weten? Dat mag je altijd aan me laten weten, dan kan ik daar op in gaan.

Tot gauw!

 

3 gedachtes over “Look who’s back!

 1. Bo zegt:

  Hallo,

  Ik zou graag eens een blog van je willen lezen over relaties en intimiteit en hoe dit bij jou werkt en hoe je ermee omgaat.
  Zelf heb ik ook last van kenmerken van borderline en zoek nog altijd naar handvatten hoe een goede relatie aan te kunnen houden. Heb jij vanuit eigen ervaring tips?

  Alvast bedankt

  M.v.g
  Bo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s